Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης»

Το Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2023 ύστερα από την ευγενική δωρεά της προσωπικής βιβλιοθήκης του εκλιπόντος Διευθυντή του Κέντρου Αφιερώματα της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Καθηγητή Λίνου Μπενάκη (1928-2022) στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών εκ μέρους της συζύγου του Ομότιμης Καθηγήτριας του Ε.Κ.Π.Α. και Ακαδημαϊκού κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» (1)

Η συλλογή Μπενάκη περιλαμβάνει πρωτότυπα κείμενα, μεταφράσεις και μελέτες που αφορούν την αρχαία, τη μεσαιωνική και τη νεότερη φιλοσοφία, με πιο σημαντικό μέρος της τη βυζαντινή φιλοσοφική παραγωγή.

Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» (2)

Το Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» φιλοξενεί το ερευνητικό και εκδοτικό πρόγραμμα «Thomas de Aquino Byzantinus», το οποίο διευθύνει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας Ιωάννης Δημητρακόπουλος.

Το πρόγραμμα συνεργάζεται με το Hellenic Institute, Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University of London) οι τόμοι που παράγει εκδίδονται στην ειδική υποσειρά «Thomas de Aquino Byzantinus» της σειράς Corpus Christianorum – Series Graeca του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης (Leuven).

Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» (3)
Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» (4)
Εργαστήριο Ελληνικής και Λατινικής Φιλοσοφικής Γραμματείας «Λίνος Γ. Μπενάκης» (5)
Κοινοποίηση!
Ευτυχία
Ευτυχία
Άρθρα: 102

Έχεις κάποιο σχόλιο;

Μετάβαση στο περιεχόμενο