ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΑ ΜΙΑΟΥΛΕΙΑ 2024

  Ο Δήμος Ύδρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 189 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Μιαούλη και  200 χρόνων από τη νικηφόρα Ναυμαχία του Γέροντα, διοργάνωσε στα φετινά Μιαούλεια, πλήθος επετειακών εκδηλώσεων.

  Το Σάββατο 29 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου κος Απόστολος Λαδάς και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων, παραβρέθηκε στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας με την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας, με επίκεντρο τη μορφή του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.

  Προηγήθηκε ξενάγηση στο Ιστορικό Μουσείο Ύδρας, από τη Διευθύντρια του Μουσείου κα Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, παραλαβή της αργυρής ληκύθου με την ταριχευμένη καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη από τον Υποναύαρχο Διοικητή ΔΔΜΝ ΠΝ κο Γεώργιο Αγγουρά και του Σταυρού του Μιαούλη από τον Δήμαρχο Ύδρας κο Γεώργιο Κουκουδάκη, ο οποίος ακολούθως υποδέχθηκε στο Δημαρχείο όλους τους προσκεκλημένους.

  Στον Καθεδρικό Ναό του νησιού, το Ιστορικό Μοναστήρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κος Γαβριήλ, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κο Εφραίμ, μίλησε με συγκίνηση για τη σημαντικότητα και την προσφορά των Ηρώων Ναυμάχων στην απελευθέρωση του Έθνους.

  Το παρών έδωσαν, οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης κκ. Νικόλαος Βλαχάκος Βουλευτής Πειραιώς, εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Κωνσταντίνος Κατσαφάδος Βουλευτής Πειραιώς και πρώην Υπουργός, οι Αντιναύαρχοι εα. κκ. Γεώργιος Γιακουμάκης επίτιμος ΑΓΕΝ και  Γεώργιος Τσόγκας καθώς και ο ιατρός κος Χρήστος Νικολόπουλος, απόγονος των ηρώων Ναυμάχων, Σαχτούρη και Κριεζή.     

Κοινοποίηση!
Ευτυχία
Ευτυχία
Άρθρα: 95

Έχεις κάποιο σχόλιο;

Μετάβαση στο περιεχόμενο