ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2023

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, μετά από δύο χρόνια αποχής εξαιτίας της πανδημίας, και συγκινητική προσέλευση των μελών και φίλων της Ερμιόνης μας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η καθιερωμένη εκδήλωση του Νέου έτους και η κοπή της Βασιλόπιτας στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

H εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Κρανιδιώτη Αιδεσιμότατο Πατέρα Μιλτιάδη Zέρβα. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ερμιονικού Συνδέσμου κo Γιάννη Σπετσιώτη, από τον Αντιπρόεδρο κo Απόστολο Λαδά, από τον Βουλευτή Αργολίδας κo Γιάννη Ανδριανό και από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κo Γιάννη Γεωργόπουλο. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος, αφού έκανε τον απολογισμό των πεπραγμένων, έδωσε τα Βραβεία Αριστείας ”Απόστολος Γκάτσος” και ευχαρίστησε τον εμπνευστή του Θεσμού των Βραβείων και δωρητή των χρηματικών επάθλων των βραβευθέντων επιστημόνων, κo Θεοδόση Γκάτσο και την κα Τζένη Ντεστάκου, που μαζί με τον ίδιο τον Πρόεδρο, τους προσέφεραν τα βιβλία τους.

Οι βραβευθέντες επιστήμονες είναι οι ακόλουθοι

Για το έτος 2020, κα Ελένη Βλάσση, η οποία έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Σχολή της Αγωγής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας Κύπρου με θέμα Η Τέχνη στην Εκπαίδευση.

Για το έτος 2021, ο κος Ματθαίος Π. Μελάς, ο οποίος έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Aberystwyt του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα Ενεργειακή Ασφάλεια.

Για το έτος 2022, ο κος Αθανάσιος Κ. Γκεσούλης, ο οποίος έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ταμίας κα Ελένη Τράκη μνημόνευσε και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου κο Καρλαύτη για την υποδειγματική δωρεάν παραχώρηση και διακόσμηση της αίθουσας και το μέλος του ΔΣ του Πειραϊκού Συνδέσμου κο Γεώργιο Δρούζα που μας τίμησε με την παρουσία του καθώς τις άλλες δωρήτριες και δωρητές, της βασιλόπιτας, κα Μαίρη Κατσογεώργη και κα Γαρυφαλλιά Δέδε, των παραδοσιακών εδεσμάτων, κο Ιωσήφ Γανώση, κο Γιώργο Μέλλο, κο Αντώνη Σκούρτη και του κρασιού κο Γιάννη Κοντοβράκη. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και το κέρασμα των προσκεκλημένων στον πλούσιο μπουφέ, με παραδοσιακά, αλμυρά, γλυκά εδέσματα και κρασί.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ευχαριστούν τους παρευρισκόμενους και εύχονται ολόψυχα σε όλους τους συμπατριώτες μας και φίλους Καλή Χρονιά, με υγεία, ευτυχία και ειρήνη.

Κοινοποίηση!
Ευτυχία
Ευτυχία
Άρθρα: 95

Έχεις κάποιο σχόλιο;

Μετάβαση στο περιεχόμενο